BoereGoed recepten
Vind hieronder de gezondste recepten die jij kunt maken met onze geteelde producten.
Bruschetta met biet en tomaat
Ingrediënten: 1 rode biet 1 rode ui 200 gram cherrytomaatjes 2 teentjes knoflook 1 stokbrood of 4 afbakbroodjes
Spinazie-kaas beignetjes
Ingrediënten: 100/150 gram spinazie 150 gram stevige verse roomkaas 4 el pesto-rosso en/of el gemalen Parmezaanse kaas 1 ei
Recepten met Yacon
45 min
2 personen
Soep van Yacon
Ingrediënten: 750 gram yacon 2 aardappelen 2 uien 2 teentjes knoflook 1 tl komijnpoeder 8 dl water
Hutspot variatie met (regenboog)wortel
Ingrediënten: 350 gram aardappelen 1 pastinaak 1 prei 1 of 2 (winter)wortels (eventueel regenboogwortel voor een kleurrijk geheel)
Basisrecept Erwtensoep
Ingrediënten: 1 ui 1 prei 1 winterwortel 1 kleine (of een halve) knolselderij of bleekselderij selderijblad 500
Rodekool stamppot met geitenkaas
Ingrediënten: 500 gram rode kool 300 gram aardappels/pastinaak/zoete aardappel naar keuze 2 rode uien 1 rode appel 125
Bloemkoolmuffins of borrelhapje
Ingrediënten: 400 gram bloemkool 125 gram amandelmeel 4 eieren 75 gram fetakaas 50 gram olijven zonder pit
Stoofpeertjes
Ingrediënten: 1,5 kilo stoofperen kaneelstokje kruidnagel/steranijs 3 eetlepels suiker/perensuiker bindmiddel (maïzena of agar agar) Bereiding:
Pannenkoek van zoete aardappel
Ingrediënten: 250 gram zoete aardappel (gaar) 100 gram boekweitmeel 2 el olijfolie 1 tl (appel)azijn 1 tl kaneel
Ratatouille uit het Midden Oosten
Ingrediënten: 2 aubergines, in stukken van 2 á 3 cm 2 courgettes, in stukken van 2 á 3 cm 5