BoereGoed recepten
Vind hieronder de gezondste recepten die jij kunt maken met onze geteelde producten.
Bonenschotel (vega)
Ingrediënten: 1 sjalot 1 teen knoflook 2 preien 250 gr champignons 300 gr peulvruchten naar keuze (bijv. kapucijners,
Stoofpeertjes
Ingrediënten: 1,5 kilo stoofperen kaneelstokje kruidnagel/steranijs 3 eetlepels suiker/perensuiker bindmiddel (maïzena of agar agar) Bereiding:
Pannenkoek van zoete aardappel
Ingrediënten: 250 gram zoete aardappel (gaar) 100 gram boekweitmeel 2 el olijfolie 1 tl (appel)azijn 1 tl kaneel
Traybake (zoete aardappel met courgette van de bakplaat)
Ingrediënten: 500 gr zoete aardappels 1 courgette 1 (punt-)paprika 2 rode uien tomaten 2 el olijven naar
Rode kool ovenschotel
35 min + 30 min overntijd
4 personen
Ratatouille uit het Midden Oosten
Ingrediënten: 2 aubergines, in stukken van 2 á 3 cm 2 courgettes, in stukken van 2 á 3 cm 5
Gevulde aubergines uit de oven
Ingrediënten: 4 aubergines 300 gram gehakt 1 ui 1 teentje knoflook Een paar tomaten of handje cherrytomaten
Snijbonen stamppot met spekjes
Ingrediënten: 300 gram snijbonen 2 stronkjes witlof 1,5 kg aardappels en/of zoete aardappels 125 gram crème fraîche
Spinazieschotel met notenkorst
Ingrediënten: 300 gram Spinazie 200 gram Zoete aardappel 1 Flinke ui 1 Courgette 1 Teentje knoflook 2
Broccoli-bonenschotel
45 min
3-4 personen
Andijvietaart
Ingrediënten: 1 krop andijvie 100 gram cashewnoten (of een gedeelte hazelnoten met vlies) 3 eieren 125 ml slagroom














