Ingrediënten:
Bereiding:
- Schil de peertjes. Laat ze heel met steeltje en al, of snij de grotere exemplaren in vieren en haal het klokhuis eruit.
- Breng de peren aan de kook in een laag water, met de suiker, of perensuiker, voor een mooiere kleur.
- Voeg max 1 kaneelstokje toe, en naar keuze een steranijs (voor een wat zoete variant) of 2 kruidnagels (voor een iets kruidiger smaak).
- Laat de peertjes ruim een half uur koken, zodat ze gaar zijn.
- Als je heel rode peertjes wilt hebben, kun je de peertjes nog anderhalf uur op een laag pitje laten stoven.
- Je kunt het sap nu licht binden met een papje van maïzena of met wat agar agar.
Eet smakelijjk!
Tip
We hebben hier gekozen voor een alcoholvrije variant, die ook voor kinderen geschikt is. Je kunt deze peertjes ook heel goed gebruiken om een kwarktaart mee op te maken. De lichte peertjes doen het goed rond de feestdagen, en je kunt het decoreren met geschaafde pure chocolade.
Dit recept is samengesteld door onze natuurvoedingsadviseur, Joke ter Schuur.