We treffen Sander bij de papierpers, mocht je denken dat alle dozen zo de papiercontainer in gaan dan is dat verkeerd gedacht. Handmatig trekt Sander alle dozen die overblijven van de geleverde producten uit elkaar. In de container bouwt hij platte lagen op zodat er zoveel mogelijk dozen in de container kunnen. Dat is passen en meten, het is net wiskunde!

Sander is 48 jaar en werkt sinds twee en half jaar bij BoereGoed. Drie ochtenden per week is hij actief bij BoereGoed. Nadat hij was afgekeurd is Sander begonnen op de Baakwoning in de tuin maar toen hij zag dat de lege dozen zich maar opstapelden is hij begonnen met daar orde in aan te brengen. Dat werkte zo goed dat Sander nu aan de Opstalweg voornamelijk te vinden is in het fustgedeelte van BoereGoed. Ook is hij actief in de bezorging en de verwerking.

Naast het verwerken van het karton worden de houten kistjes verzameld om terug te brengen naar de veiling, de bananendozen worden verzameld voor de kerk en de stevige kartonnen dozen die gelijmd zijn (die krijg je ook niet zomaar uit elkaar) gaan naar de Carlton in Naaldwijk waar de klanten hun planten in de dozen mee naar huis kunnen nemen. Zo proberen we bij BoereGoed ook met het afval bewust om te gaan.

Op de vraag wat Sander het fijnste vindt aan het werken bij BoereGoed is hij duidelijk, geen stress en de collegialiteit, je doet het met elkaar en iedereen is gelijk! Voor Sander is het belangrijk om zijn tijd zelf in te kunnen delen, fysiek is het vanwege een aandoening zwaar voor hem maar mentaal geeft het hem een boost, ‘het is goed voor je eigenwaarde en je voelt je nuttig’. Nu kan hij zijn eigen tijd indelen, zit er een mindere dag tussen dan verdeelt hij de werkzaamheden over de rest van de week.

Bij BoereGoed zijn we maar wat blij met mensen zoals Sander, hij draait rustig zijn eigen toko en springt in waar het kan. Met en voor elkaar, dat is BoereGoed.