Op het nippertje gered maar kleurrijk en smaakvol

Bij BoereGoed vind je niet alleen de lekkerste producten voor het maken van een salade, zoals bijvoorbeeld de eetbare bloemetjes uit de Farm I See kruidentuin, maar ook een veelvoud aan andere verse en gezonde producten. Vooraan in de Farmshop staan, met regelmaat, ook biologische producten die de supermarkten niet willen verkopen, maar die juist héél erg lekker zijn.

Deze producten verkopen we meestal per doos met de mededeling dat ze “op het nippertje gered zijn”. Dit betekent dat er wel eens een verkeerde tussen kan zitten, of dat ze erg rijp zijn en wat plekjes hebben. Let dus alstublieft goed op, want dat staat er dan bij. Maar ondanks een plekje is alles gewoon superlekker en gezond!

Een mooi voorbeeld was onlangs de Radicchio Rosso uit de BuurtKas, die eigenlijk veel te groot was. Hierbij ging het in wezen om het sla-hart, dat rood is en dat een klein beetje bitter smaakt.

Verder zijn de biologische mango’s van Eosta, die we wekelijks net op tijd kunnen redden, een goed voorbeeld. Deze mango’s zijn heerlijk sappig en vol van smaak, ondanks dat ze wellicht een plekje hebben of erg rijp zijn. Onze Gerard van de Farm I See kas maakt er prachtige zomersalades van die je echt eens zou moeten proberen (zie foto)!

Bij BoereGoed draait het uiteindelijk ook om duurzaamheid en om het verminderen van voedselverspilling, en daar zijn we best trots op! Kom gerust eens langs, ontdek onze verrassende producten en geniet van wat de natuur zoal te bieden heeft!