Kas Snijbonen uit de BuurtKas

We ”zitten weer volop” in de oogst van heerlijke snijbonen in de BuurtKas. Deze week, en in de komende weken, kun je genieten van de vers geplukte snijbonen die met liefde en zorg zijn gekweekt . Ze zijn niet alleen superlekker, maar ook een gezonde aanvulling op je maaltijden. En als je een kijkje wilt nemen, kun je de snijbonen in volle glorie zien groeien in de BuurtKas!

Snijbonen zijn een rijke bron van vezels, vitamines (vooral vitamine A en C), en mineralen zoals ijzer en kalium. Ze zijn laag in calorieën, wat ze een ideale keuze maakt voor een gezonde levensstijl.

Drie Unieke Bereidingstips voor Snijbonen:

Snijbonensalade met citroen en feta: Snijd de snijbonen in dunne reepjes en blancheer ze kort in kokend water. Laat ze afkoelen en meng ze vervolgens met citroensap, olijfolie, verkruimelde feta, en een snufje zout en peper. Een verfrissende salade voor zomerse dagen!

Geroosterde snijbonen met knoflook: Meng de snijbonen met olijfolie, fijngehakte knoflook, en een snufje zeezout. Spreid ze uit op een bakplaat en rooster ze in de oven op 200°C voor ongeveer 15-20 minuten, tot ze knapperig en goudbruin zijn. Dit geeft een heerlijke knapperige twist aan je maaltijd.

Snijbonenstamppot: Kook de snijbonen samen met aardappelen tot ze zacht zijn. Stamp ze samen met een beetje boter en melk tot een smeuïge stamppot. Voeg uitgebakken spekjes en een scheutje mosterd toe voor extra smaak. Een hartverwarmend gerecht voor de koelere dagen!

We nodigen je uit om langs te komen in de BuurtKas om de groei van de snijbonen zelf te zien en misschien een praatje te maken met onze vrijwilligers die ze telen.