Eerder schreven we al over het mooie initiatief van Jacques van Geest en Jan van der Zalm, twee toegewijde Westlandse zestigers en vrijwilligers bij Vitis Welzijn. Zij organiseren “Een kopje koffie met de 2 J’s” en dat is een hartverwarmend project waar we natuurlijk volledig achter staan: gemeenschap, zorg voor elkaar en het belang van verbinding.

Het is geweldig om te zien hoe enthousiast de reacties zijn op de nieuwe activiteit van Jacques en Jan “Een kopje koffie met de 2 J’s”! De 2 heren hebben al een paar keer mensen meegenomen voor een gezellig uitje, en het was elke keer weer een groot succes. Zo gingen de 2 J’s vorige week bijvoorbeeld met iemand naar Delft, en deze persoon vond het helemaal super!

Echter, ze merken dat de aanmeldingen nog een beetje achterblijven. Het doel is om mensen die behoefte hebben aan gezelligheid een leuk uitje te bieden. Denk hierbij aan mensen die wel een verzetje kunnen gebruiken, bijvoorbeeld omdat ze niet vaak meer de deur uit komen door de zorg voor een geliefde of omdat ze alleen zijn. Jacques en Jan zorgen voor vervoer, zodat iedereen mee kan.

Voor de vergoeding van de koffie/thee en benzinekosten vragen we een bijdrage van slechts 7 euro per persoon.

Helaas krijgen de 2 J’s geen adressenlijsten van deze soms eenzame mensen vanwege de privacywetgeving. Daarom doen we een oproep aan jullie: als je iemand kent of bent die wel een gezellig uitje kan gebruiken, stuur dan hun telefoonnummer naar info@boeregoed.nl dan geven wij het door aan de 2 J’s.

Zo hopen hun te helpen meer mensen te bereiken die wel een beetje gezelschap kunnen gebruiken.