Bioboer Jelle Knoot uit Numansdorp in de Hoeksche Waard doet mee aan de Samen voor Grond III actie van stichting Aardpeer. Aardpeer zoekt mensen die een obligatielening willen afsluiten, zodat Aardpeer met het geld de grond van Jelle Knoot en de deelnemende boeren elders in het land kan kopen. Zo blijft deze grond behouden voor natuurinclusieve & biologische landbouw, wat BoereGoed maar al te graag ondersteund.

Jelle Knoot (28) heeft een biologische boerderij waar hij vollegrondsgroenten teelt zoals bloemkool, palmkool, boerenkool, spitskool, spinazie, venkel en pompoenen. Hij levert zijn producten onder andere aan Landzicht Biologisch voor de groentenabonnementen en horecaklanten en aan Hoeve Doelwyck voor de biologische boerderijwinkel en hun Bio aan Huis-pakketten.

Door de Samen voor Grond-actie van Aardpeer kan Jelle hopelijk in de toekomst zijn bedrijf verder uitbouwen. Als het lukt om voldoende geld op te halen om de 10,5 hectare grond waar Jelle op teelt te kopen van zijn vader en oom, verpacht Aardpeer de grond vervolgens aan Jelle voor een schappelijke pachtprijs. Die ligt veel lager dan de kosten van een lening bij de bank omdat er niet wordt uitgegaan van winst in euro’s maar van winst in natuur. Doe je mee?