Er wordt een heleboel gezegd en geschreven over gezondheid en zo ook over ontbijten. De één zegt dat ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is, de ander zegt weer dat je beter zo laat mogelijk kan beginnen met eten. Voor sommigen is het de makkelijkste maaltijd om over te slaan. Onze vrienden van Frecious kwamen met het volgende: Hoewel het op zijn tijd best wel eens goed is om je lichaam uit te dagen en een maaltijd te laten overslaan is het over het algemeen een heel goed idee om te ontbijten.

Ontbijten is niet alleen goed voor je humeur, maar ook voor je gezondheid. “Het overslaan van het ontbijt kán leiden tot een slechtere concentratie, een laag energielevel en zelfs gewichtstoename.”

We nemen de voordelen van ontbijten eens onder de loep: Wanneer je ’s nachts slaapt, is je lichaam nog steeds hard aan het werk. Het verbrandt calorieën om je vitale organen en spieren te laten functioneren. Tegen de tijd dat je ‘s ochtends wakker wordt, heeft je lichaam brandstof nodig om verder te gaan. Dat is waar ontbijt om de hoek komt kijken. Door te ontbijten, geef je je lichaam de energie die het nodig heeft om de dag goed te beginnen.