En doorrrrrr in de Buurtkas!

We weten dat er lezers zijn die van de hoed en de rand weten hoe het er aan toe gaat in een kas maar dit is natuurlijk wel een bijzondere kas met heel veel verschillende plantensoorten. Ook voor de mensen die minder met het tuinders vak bekend zijn is het leuk om te weten hoe het er aan toe gaat tijdens de wisseling van de teelt.

De spitskool op de eerste foto is een plant die goed in de winter geteeld kan worden, net als bijna alle koolsoorten. Als er meer zon komt en de temperaturen in de kas flink stijgen wordt het toch echt tijd dat de kool het veld gaat ruimen voor de´warme´ planten zoals rode- en gele blokpaprika, rode puntpaprika, gele- rode- en oranje snack paprika, snack komkommer, grote komkommer , aubergine en peper. Omdat de kool nog geoogst moest worden mochten de planten even logeren op het middenpad van de tuinbonen en aardappelen.

De planten worden vreselijk verwend door de vrijwilligers van de Buurtkas om ze een zo goed mogelijke start te geven. Koemestkorrels strooien, de grond frezen en vooral met veel liefde de door Beekenkamp gesponsorde planten poten.

Je ziet ze per dag groeien en al gaat het even duren, we kijken nu al uit naar de oogst. Kom gerust eens kijken in onze kas en heb je vragen? Onze vrijwilligers beantwoorden ze graag!