Ingrediënten:

  • 500 gram asperges

  • 1 liter groentebouillon

  • 1 dl melk

  • 2 preien

  • 1 el olijfolie

  • 125 ml crème fraiche

  • 3 el arrowroot (of ander bindmiddel zoals maïzena

  • Peper en zout

Bereiding:
Lunch/bijgerecht – 40 minuten – 4 personen

  1. Schil de asperges en snijd ze in stukjes van 3 cm.
  2. Breng de bouillon met de melk (door de melk blijven de asperges mooi wit) en de aspergestukjes tegen de kook aan en laat deze 15-20 minuten trekken zonder te koken.
  3. Maak de prei schoon, verwijder de donkergroene delen en snijd de rest in smalle ringetjes.
  4. Fruit ze 2 minuten in de hete olie en voeg ze bij de soep.
  5. Roer de crème fraîche los met de arrowroot/maïzena.
  6. Meng enkele lepels warme soep erdoor en schenk het roommengsel al roerend bij de soep. De soep mag niet koken.
  7. Voeg peper en zout naar smaak toe en strooi er wat fijngehakte kruiden overheen (platte peterselie is heel lekker)

Tip

Voor een lekkere hartige smaak kun je gedroogde paddenstoelen gebruiken.

Week een half zakje paddenstoelen in warm water, minimaal 10 minuten.

Giet het vocht door een zeef (of gebruik een koffiefilter) bij de bouillon. Afhankelijk van het type soep of saus kun je de paddenstoelen zelf ook toevoegen, snij ze dan in hele kleine stukjes, want het kan een beetje taai blijven.

Dit recept is samengesteld door onze natuurvoedingsadviseur, Joke ter Schuur en Hester van Voeding zonder Fratsen

Probeer deze recepten ook: