Ingrediënten:

  • 500 gram geschilde asperges

  • 200 gram sla mesclun/Rucola

  • 150 gram cherry tomaatjes/vitalientjes

  • 2 appels

  • citroensap/balsamico azijn

  • honing

  • Scheut olijfolie

  • zout en vers gemalen peper

Bereiding: Lunchgerecht – 2 personen – bereidingstijd 20 minuten

  1. Was de appels en snij in blokjes

    2. Snij de cherrytomaatjes in vieren

    3. Schil de asperges en snij het harde kontje eraf.

    4. Breng in een pan waar de asperges in passen het water aan de kook en voeg wat zout toe.

    5. Blancheer de asperges 3 minuten, koel ze af onder de kraan (zodat ze niet doorgaren) en laat uitlekken

    6. Grill de asperges ca. 5 minuten

    Let op dat de grill goed heet is, zodat je snel mooie bruine streepjes krijgt, en de asperges niet liggen te sudderen. Het is niet nodig om olie toe te voegen.

    7. Maak intussen een dressing van de balsamicoazijn, olijfolie, honing, citroensap en mosterd. Voeg naar smaak wat peper/zout toe.

    8. Meng de sla met de dressing en verdeel over de borden

    9. Verdeel nu de appel, cherrytomaatjes en de asperges over de borden

    (of serveer in een mooie slaschaal, zoals op de foto)

    Eet smakelijk!
    Dit recept is van Hester van Voeding zonder fratsen

 

Probeer deze recepten ook: