Oranje, roze of zelfs bruin? Het is weer tijd voor sinaasappels! 🍊

Sinaasappels zijn citrusvruchten, deze vruchten bevatten veel gezonde voedingsstoffen zoals vitamines, mineralen en vezels. In sinaasappels zit veel vitamine C. Vitamine C werkt als antioxidant in ons lichaam. Dat betekent dat het onze cellen helpt beschermen tegen schade. Vitamine C is ook belangrijk voor de opname van ijzer en voor een goede weerstand.

In onze farmshops verkochten we al diverse soorten sinaasappels maar sinds kort zijn er wel twee heel bijzondere soorten bijgekomen, de exotische cara cara en de choco sinaasappel

Carra carra sinaasappel

De carra carra is een bloedsinaasappel, deze werd voor het eerst ontdekt in Haciënda Cara Cara in Venezuela, vandaar de naam. Het heeft roze vruchtvlees dat vergelijkbaar is met de grapefruit. De smaak zit eigenlijk tussen een sinaasappel en een grapefruit in. De cara cara appel heeft een dikke schil die makkelijk te pellen is en bevat geen pitten. Een unieke sinaasappel met roze vruchtvlees en een zoete smaak.

Choco sinaasappel

Een paar jaar geleden ontdekte een teler in een Citrus boomgaard in Valencia bruingekleurde sinaasappelen aan een navelboom. Het fruit aan alle andere bomen had de gebruikelijke oranje kleur. Hij besloot de bruine sinaasappels te onderzoeken en het resultaat was verrassend De bruingekleurde sinaasappels bleken beter van kwaliteit en smaak te zijn dan de andere sinaasappels.

De ontwikkeling van deze sinaasappel leidde uiteindelijk tot een nieuw ras dat de naam ‘Navel Chocolate’ kreeg, bij ons ook wel choco sinaasappel genaamd. Deze sinaasappels zijn zoeter van smaak dan gewone navelsinaasappelen, hebben een lagere zuurgraad en zijn bovendien sappiger. Daarnaast zijn ze ook nog eens lang houdbaar, dat zijn nog eens mooie eigenschappen voor een sinaasappel!

Wij zijn trots dat we zo’n mooi assortiment van deze vitamine bommen aan kunnen bieden, naast al onze andere mooie producten. Kom snel langs bij één van onze Farmshops of kijk in onze webshop!