Spruitjes uit Westland vroeger en de huidige maatsorteringen

Vroeger werden er veel spruitjes geteeld in het Westland, maar tegenwoordig is deze teelt daar bijna verdwenen Wij halen onze spruitjes bij onze vaste spruitenteler uit de Hoekse Waard!

In het verleden was de spruitenteelt in het Westland een arbeidsintensief proces, waarbij spruiten handmatig werden geplukt en gesorteerd (zie foto genomen in Westland). . Deze traditionele methoden hebben plaatsgemaakt voor moderne, geautomatiseerde processen. De mechanisatie in de landbouw heeft de efficiëntie verhoogd, maar ook de directe band met het product veranderd.

De Maten van Spruiten Spruiten worden in de handel in drie hoofdmaten aangeboden: klein (D), middel (A) en groot (B), en ook bestaat er een maat C. Elke maat heeft zijn eigen unieke eigenschappen:

Klein (D spruiten, 18-23mm): Deze spruiten zijn het meest delicaat van smaak. Ze zijn ideaal voor snelle kookmethoden zoals roosteren of sauteren, en behouden hun zoetheid en malse textuur.

Middel (A spruiten, 23-30mm): Deze maat is perfect voor een veelzijdig gebruik. Ze zijn groot genoeg om een stevige bite te behouden na het koken, maar klein genoeg om hun subtiele zoetheid te behouden. Geschikt voor zowel koken als roosteren.

Groot (B spruiten, 30-41mm): Deze grotere spruiten hebben een meer uitgesproken smaak en zijn ideaal voor langzamere kookmethoden. Ze kunnen een lichte bitterheid hebben, die goed past bij hartige gerechten.M

Maat C: dit zijn hele grote spruitjes (groter dan 41 mm). Ze zijn wat bittterder en niet overal geliefd.

Toekomstige  Bij BoereGoed zijn we altijd op zoek naar manieren om onze producten en diensten te verbeteren. We zijn benieuwd naar de reacties van onze klanten op de verschillende maten spruiten en gaan proberen meerdere maten te verkopen en zullen deze feedback gebruiken om ons aanbod verder te optimaliseren.