Koud Kunstje: Invriestips voor BoereGoed’s Fruit Aanbiedingen!

Het einde van sommige teeltseizoenen brengt ons altijd een vleugje weemoed, maar ook een prachtige kans voor onze gewaardeerde klanten! Soms hebben we een overvloed aan verse producten die niet lang houdbaar zijn, en we willen niets verspillen. Vorige week bijvoorbeeld, hadden we een heerlijke oogst van biologische bessen en ”bontgekleurde” paprika’s. In dit stukje geven we wat invries-tips!

🥣 Wecken, Fermenteren en Invriezen – Hou het Langer Vers! 🍲

Weet je nog de workshop van vorige week? We leerden hoe je kunt wecken en fermenteren om je voedsel langer te bewaren. Deze methoden zijn ideaal voor onze paprika’s en bessen. Maar wist je dat invriezen nog eenvoudiger is? Blauwe bessen bijvoorbeeld, kun je heel gemakkelijk invriezen voor een later moment.

🌟 Lijst van Invriesvriendelijke Fruitsoorten 🌟

  1. Blauwe Bessen – Ideaal voor smoothies of als topping op je ochtendyoghurt.
  2. Frambozen – Heerlijk in desserts of om later jam van te maken.
  3. Aardbeien – Perfect voor milkshakes of zelfgemaakt ijs.
  4. Kersen – Geweldig in taarten of als een zoete snack uit de vriezer.
  5. Druiven – Bevroren druiven zijn een verrassend verfrissende traktatie!

💡 Tips voor het Invriezen van Fruit 💡 Het invriezen van fruit is een goede manier om de houdbaarheid te verlengen en te genieten van de smaak van het seizoen het hele jaar door. Hier zijn enkele tips om het meeste uit je ingevroren fruit te halen:

  • Voorbereiding: Was het fruit grondig en verwijder eventuele stelen of pitten.
  • Drogen: Laat het fruit goed drogen om ijskristalvorming te voorkomen.
  • Invriezen: Verspreid het fruit in één laag op een bakplaat en vries het in voordat je het overbrengt naar invrieszakken of -bakjes. Zo voorkom je dat de stukjes aan elkaar vriezen.
  • Etiketteren: Vergeet niet om de invriesdatum op de zakjes of bakjes te schrijven, zodat je weet hoe lang het fruit al in de vriezer ligt.

Dus kom langs en sla je slag! Niet alleen help je ons in onze missie tegen voedselverspilling, maar je krijgt ook de kans om deze heerlijke producten op een creatieve manier te bewaren en te gebruiken.