Biologische cranberries, nu lokaal geteeld!

Ontdek de Smaak van Duurzaamheid met onze Verse Cranberries uit Gouderak

We zijn trots te kunnen aankondigen dat we nu biologische, verse cranberries uit Gouderak in ons assortiment hebben. Weer een product met biologische certificering naast o.a. gember, kurkuma, pastinaken, citroenen, bessen, zuurkool avocado’s en.. zuivel.

Deze smaakvolle bessen zijn niet alleen een heerlijke toevoeging aan uw keuken, maar dragen ook bij aan een beter klimaat.

Maak kennis met onze teler: Bart Crouwens.

Bart Crouwens is niet zomaar een teler; hij is een pionier in de Nederlandse landbouw. Met een passie voor het milieu en een innovatieve geest, heeft Bart besloten om biologische cranberry’s te verbouwen in de Nederlandse veengebieden. Zijn missie? Het klimaat redden.

Een Historische Verandering
De veengebieden in Nederland, die eeuwenlang zijn omgezet in grasland voor koeien, hebben geleid tot aanzienlijke uitstoot van broeikasgassen. Bart’s project keert dit proces om. Door het waterpeil te verhogen en cranberry’s te telen in de nieuw gevormde wetlands, wordt de uitstoot van koolstof gestopt en krijgt de biodiversiteit een enorme boost.

Een Primeur in Nederland
Bart is de eerste teler in Nederland die op deze schaal cranberry’s verbouwt. Bij BoereGoed zijn we ontzettend blij en trots dat we zijn product mogen verkopen. Dit jaar is de oogst nog beperkt, maar de verwachting is dat we in de komende jaren flink kunnen opschalen.

Waarom Cranberries van Bart?
Lokaal en Biologisch: Door te kiezen voor deze cranberries steunt u lokale boeren en eet u gezonder.

Klimaatvriendelijk: Deze teeltwijze draagt bij aan de vermindering van broeikasgassen.

Bevordering van Biodiversiteit: De nieuwe wetlands zijn een paradijs voor lokale flora en fauna.

Unieke Smaak: Ervaar de frisse, authentieke smaak van cranberries die met liefde en respect voor de natuur zijn geteeld.

Probeer ze nu! Voeg een vleugje duurzaamheid toe aan uw maaltijden met onze biologische cranberries. Perfect voor in uw yoghurt, gebak, of als smaakvolle toevoeging aan uw salades.