7 tips voor direct vetverlies

In de nieuwsbrief van  Leef Bewust Nederland stonden 7 tips gericht op het veranderen van vetverbranding en levensstijl om vetverbranding te bevorderen en een gezonder gewicht te bereiken. We nemen ze hier graag over, hoewel we zelf geen wetenschappelijke bewijs kunnen geven :

  1. Eet Meer Eieren: Eieren worden beschreven als superfoods. Ze suggereren het eten van meerdere eieren per dag, gebakken in roomboter, als een manier om lang verzadigd te blijven.
  2. Verminder Alcoholinname: Alcohol wordt gezien als een belemmering voor vetverbranding en spiergroei, en het zou ook de REM-slaap en stemming negatief beïnvloeden.
  3. Optimaliseer Vet- en Eiwitinname: De nadruk ligt op het verhogen van de inname van vetten en eiwitten, bijvoorbeeld door het eten van eieren, kip en steak, om hongergevoelens te verminderen…
  4. Sport in de Ochtend: Een aanbeveling om ‘s ochtends te sporten, zelfs als het gaat om een korte wandeling, om de dagelijkse calorieverbranding te verhogen en de algehele stemming en productiviteit te verbeteren.
  5. Bereid Gezonde ‘Fast Food’ Maaltijden: Ze adviseren snelle, maar gezonde maaltijden zoals roerei met vlees of vis, of kip/kalkoen met groenten, die rijk zijn aan eiwitten.
  6. Doe aan Intermittent Fasting (IF): Ze stellen voor om de eerste maaltijd uit te stellen tot 12:00 uur ‘s middags, waardoor de vastenperiode wordt verlengd en het lichaam wordt aangemoedigd om opgeslagen suikers en vetten te verbranden.
  7. Let op Koolhydraatinname: De focus ligt op het verminderen van de inname van suikers en koolhydraten, met uitzondering van koolhydraten uit groenten. Ze adviseren tegen het eten van fruit buiten het zomerseizoen.

Bron: Nieuwsbrief van Leef Bewust Nederland.