Ingrediënten:

    • 1 aubergine
    • 200 gram champignons
    • 1 flinke (rode) ui
    • olijfolie
    • 100 ml rode wijn
    • 1 el balsamicoazijn
    • 250 ml groentebouillon
    • Tijm en laurier
    • 1 plak ontbijtkoek
    • 500 gram aardappels/wortel/pastinaak (om puree te maken)
    • 100 gr kookroom
    • (Platte) peterselie

Bereiding:

Hoofdgerecht – 35 minuten – 2 personen

  1. Schil de aardappelen en evt. andere ingrediënten om puree te maken.
  2. Snij de aubergine in plakken van 1 cm en daarna in reepje van max. 4 cm. Snij de kleine champignons in vieren, de grote iets fijner. Pel de ui en snij in grove stukken.
  3. Verhit een scheut olijfolie in een ruime koekenpan en bak de aubergine en champignons 5 minuten op hoog vuur.
  4. Voeg dan de uien toe en bak nog een paar minuten.
  5. Blus af met de rode wijn, en giet ook de bouillon erbij.
  6. Dan de tijm en het laurierblaadje erbij
  7. Laat 20 minuten sudderen, deksel op de pan.
  8. Zet nu ook de aardappels op en kook 20 minuten.
  9. Haal na 20 minuten het deksel van de pan en voeg de verkruimelde ontbijtkoek toe.
  10. Laat zonder deksel nog even doorkoken, zodat de saus iets dikker wordt.
  11. Pureer intussen de aardappels en evt. andere ingrediënten, voeg de kookroom toe en naar smaak peper en zout.
  12. Snij de peterselie fijn
  13. Schep de puree op de borden en het auberginemengsel in het midden.
    Vergeet niet het laurierblaadje te verwijderen.
  14. Garneer met de peterselie.

Eet smakelijk!

Probeer deze recepten ook: