Ingrediënten:

    • Pasta (ik reken 50 gram per persoon, dan kan er lekker veel groente bij)
      penne, farfalle, fusilli, kies maar een leuke vorm
    • 1 courgette
    • 1 aubergine
    • 1 (punt) paprika
    • 2 uien
    • Tomaten naar smaak
    • Pijnboompitjes
    • Olijfolie
    • 1 el pesto
    • Zout/peper

Bereiding:

Hoofdgerecht/Lunchgerecht – 25 minuten – 4 personen

  1. Doe de pesto in een schaaltje en roer er wat olijfolie bij, zo kan de dressing alvast op smaak komen
  2. Kook de pasta in ruim kokend water beetgaar.
  3. Na het koken afspoelen met koud water, om nagaren te voorkomen, en nu kan de dressing met pesto alvast door de pasta.
  4. Snij intussen plakken courgette, aubergine, ui, paprika en tomaat van max. een halve cm
  5. Bestrooi ze met een klein beetje zout om het vocht te onttrekken.
  6. Dep de plakken af met een stukje keukenrol en besprenkel ze met wat olijfolie
  7. Nu zijn ze klaar voor de grill, rooster eerst de pijnboompitjes.
  8. Smeer dan de grill in met wat olijfolie.
  9. Ik gebruik een contactgrill, waar je de plakjes tussen legt, dan is het zo klaar. Let wel op dat alle plakjes ongeveer even dik zijn.
  10. Grill de tomaten als laatste: dit is vrij nat, dus hierna kan de grill schoongemaakt worden.
  11. Doe alle gegrilde groenten bij de pasta en roer even door en maak op smaak met peper en zout
  12. Bestrooi de salade met de pijnboompitjes.
  13. Serveer de salade naar keuze met brood, Italiaanse kaas en garneer met basilicumblaadjes.

Tip & Weetje

Tip: De salade kan direct lauwwarm gegeten worden, maar kan ook van tevoren klaargemaakt worden en koud geserveerd worden, bijvoorbeeld bij de barbecue. De smaken komen beter tot zijn recht als de salade even buiten de koelkast op kamertemperatuur kan komen.

Weetje: Kies altijd de volkorenvariant van pasta, dit bevat naast meel ook nog de voedzame zemel en kiem van de tarwe. Soms wordt spelt, een oudere tarwesoort, beter verdragen.

Dit recept is samengesteld door onze natuurvoedingsadviseur, Joke ter Schuur.

Probeer deze kruiden ook: