mei 9, 2022

Er was eens… (deel 7)

Nog even geduld! Het “ze leefden nog lang en gelukkig” is bijna in beeld. Maar nu eerst deel 8: want….

Toen was daar ineens tante Corrie, de Coronette, oftewel Corona… In de tijd van sprookjes kenden we de pest, de pokken, de tyfus en de tering (nee, we schelden niet, het is ernstige waarheid) dus laten we het in sprookjestaal op een epidemie houden!

De wereld viel stil, het land viel stil. Een nog onbekende verslagenheid maakte zich van ons meester. Soms werden acties opgezet en bedacht om de medemens te helpen, een spreekwoordelijke hart onder de riem te steken! Alles viel stil maar……BoereGoed niet!.

Na de eerste stuiptrekkingen onder dit zo onbekende noodlot, herpakten de prinsen en prinsessen van BoereGoed zich en de BoereGoed-drive werd gestart.

Ridders te paard, karren en kruiwagens, alles wat reed kon op zaterdag langskomen bij deze drive! Doordat de bestelling gewoon op het vervoersmiddels werd gezet hoefde er geen fysiek contact te zijn maar kon ieder lid van de graafschap, van het koninkrijk beschikken over verse groente en fruit om zo al dat, van buiten komend, onheil buiten de deur van paleizen, arbeiderswoningen en hutjes te houden. Minstrelen en troubadours zorgden voor de muzikale ondersteuning en zo ging de beangstigende epidemie voor heel even naar de achtergrond en werd het nuttige met het aangename verenigd. Pas later zou blijken dat juist deze actie een mooie welkome doorstart voor BoereGoed zou betekenen.

Daarover volgende week meer…