mei 9, 2022

Er was eens … (deel 8)

Een echte, eigen farmshop (kruidenierswinkel in sprookjestijd) bij het Buurtkas(teel) was een lang gekoesterde droom. Net zoals in alle sprookjes, kreeg BoereGoed een happy ending. Want op een mooie dag werd deze farmshop, deze winkel een prachtig feit!

De winkel zorgde ervoor dat nieuwe prinsessen, zich aandienden, in de vorm van vrijwilligers. Ze meldden zich aan om de toonbank te runnen en mee te denken, met name dat laatste was héél wat voor die tijd. Het enthousiasme en animo was enorm. Met leuke oude kasten en attributen werd de winkel gevuld en opgesierd. Naast de producten uit de kas vulden ook allerlei streekproducten uit Midden Delfland de schappen.

Aanvankelijk was de winkel de hele vrijdag en de zaterdagmorgen open. Meer dan 100 bezoekers per dag, te paard, per rijtuig of lopend, lieten de BoereGoed prinsessen keihard werken. Het zou niet lang duren voordat de openingstijden én het assortiment werden uitgebreid. Inmiddels is dat kleine schattige winkeltje, grotendeels voortgezet in de schuur en mogen we spreken van een grote farmshop met openingstijden van woensdag tot en met zaterdag.

Hoe dit verder gaat?  volgende week meer…