Bladerend door het BoereGoed sprookjesboek van Woudzicht valt op dat er een groot aantal onderdanen nog steeds deel uitmaakt van de koninklijke BoereGoed familie. Het kan haast niet anders dan dat het dus goed toeven moet zijn daar in dat Buurtkas(teeltje).

Zo waren daar Ruud en Martien, beiden inmiddels in de 80 (twee oude wijsgeren) en nog steeds heel actief in de kas en bij allerhande werkzaamheden. Henry, Ger, Rob, Sven, Jeanet….en nog veel meer.

Een van de bijzondere gebeurtenissen in deze kas was de klas in de kas.
Konden alle kinderen maar regelmatig een lesje in de kas volgen. Hoe leuk is dat!

Toen, zoals in elk sprookje, het einde van Woudzicht naderde gingen de prinsen en hun gevolg over naar het Aspergekas(teel) in Maasland. Een tijdelijke overbrugging naar een andere plek in het grote sprookjesbos, maar een leuke nieuwe uitdaging. En alsof het tovenarij was groeiden hier de beste, lekkerste, bijna magische kas-asperges! Van heinde en ver kwamen ridders te paard, mensen op ezels, prinsen en prinsessen naar deze nieuwe plek. Sommigen van hen barstten gewoonweg in tranen uit als ze misgrepen maar dat witte goud! Hoe dat afliep? Daarover volgende week meer….