Ingrediënten

500 gr aardappelen

400 gr zoete aardappel

300 gr broccoli

300 gr spinazie

200 gr tuinerwten (diepvries)

50 gram hazelnoten

Bakje zuivelspread/roomkaas met tuinkruiden (bijv. van het merk paturain of philadephia)

(Verse) kruiden: dille of peterselie

Olijfolie

Zout/peper

Instructies

  1. Schil de aardappelen en de zoete aardappel en snij in stukken
  2. Kook dit in 20 minuten gaar
  3. Snij de broccoli in roosjes en kook ca. 10 minuten; Verwarm de tuinerwtjes de laatste paar minuten mee met de broccoli
  4. Hak de hazelnoten (of plet ze onder een groot mes)
  5. Maak een saus van 2/3 van de zuivelspread door het los te roeren met wat olijfolie en een beetje kookvocht, voeg naar smaak een beetje citroensap en kruiden/peper/zout toe.
  6. Wok de spinazie met wat olijfolie kort in de koekenpan
  7. Stamp de aardappelen en zoete aardappel fijn met 1/3 van de zuivelspread en voeg naar smaak peter en zout toe.
  8. Verdeel de puree over de borden, schep de spinazie erop en daaroverheen de groente.
  9. Bestrooi met de hazelnoot en serveer de saus er apart bij.

Probeer deze recepten ook: