Ingrediënten

  • 500 gr zoete aardappelen
  • 350 gr (gekookte) rode bietjes
  • 1 kleine ui
  • 1 appel
  • 100 gram fetakaas
  • Een handje walnoten
  • Kaneel, nootmuskaat, gemalen kruidnagel
  • Olijfolie
  • Zout/peper

Bereiden

    1. Zorg dat de bietjes al eerder gekookt zijn, dit duurt bijna een uur, of kies voorgekookte bietjes
    2. Schil de zoete aardappelen en snij in stukken, kook ze in 15 tot 20 gaar
    3. Rasp intussen de (afgekoelde) bietjes en de appel
    4. Snipper het uitje
    5. Warm de bietjes met het gesnipperde uitje kort op, doe de geraspte appel er op het laatste moment bij.
    6. Giet de zoete aardappel af en stamp het
    7. Voeg wat kaneel, nootmuskaat, gemalen kruidnagel toe en een flinke scheut olijfolie.
    8. Meng alle opgewarmde ingrediënten door elkaar
    9. Schep 2 borden vol en kruimel er wat fetakaas overheen
    10. Naar smaak nog wat walnoten toevoegen.

    Eet smakelijk!

     

Probeer deze kruiden ook: