Ingrediënten:

  • 1 broccoli

  • 150 gram sperziebonen

  • 125 gram champignons

  • 400 gram kipfilet (2 stuks)

  • 1 teen knoflook

  • 1 eetlepel (rijst-)olie

  • 1 eetlepel sojasaus

  • 1 tl kerriepoeder

  • 1 tl gemberpoeder

  • 1 tl sambal (Tip: Oma Dée sambal kokos, een mild pittige sambal)

Bereiding:

1. Snijd de kipfilet in stukken
2. Pak een kom waarin je de kipfiletstukken kunt marineren
3. Maak de marinade met: 1 eetlepel sojasaus, 1 theelepel kerriepoeder, 1 theelepel gemberpoeder en
1 fijngesneden teentje knoflook
4. Voeg de kipfilet toe en roer alle ingrediënten goed door elkaar
5. Laat de marinade in de kip trekken als je de volgende stappen volgt
6. Was de sperziebonen, snijd beide uiteinden eraf en halveer de sperziebonen
7. Snijd de broccoli in roosjes en was ze
8. Maak de champignons schoon met vochtig keukenpapier en snijd in plakken
9. Verwarm een eetlepel (rijst-)olie in een wokpan en bak de gemarineerde kipfilet gaar
10. Leg de gegaarde kipfilet op een bord
11. Doe de groenten in de weenkpan, waarin je zojuist de kipfilet hebt gebakken
12. Zet het vuur middelhoog en stoom de groenten gedurende 10 minuten gaar met een deksel op de pan,
roer af en toe zodat de groenten niet aanbakken
13. Voeg na 10 minuten de gegaarde kipfilet en de 1 theelepel sambal toe aan de groenten
14. Roer door elkaar

Eet smakelijk!

Probeer deze kruiden ook: