Ingrediënten:

  • 500 gr zoete aardappels

  • 1 courgette

  • 1 (punt-)paprika

  • 2 rode uien

  • tomaten

  • 2 el olijven naar keuze (zonder pit)

  • 75 gr witte/feta kaas

  • olijfolie

  • 1 tl oregano

  • zout/peper

  • blaadjes munt

  • (eventueel kipfilet of kippendijtjes)

Bereiding:

  1. Pers de teentjes knoflook uit en doe ze bij de olijfolie, voeg ook wat oregano toe.
  2. Als je kip wilt toevoegen, snij die dan in repen van 2 cm, kruid ze naar smaak en marineer ze in de helft van de olijfolie met knoflook.
  3. Verwarm de oven voor op 200°.
  4. Schil de zoete aardappels en snij ze in lange stukken van 2 cm dik.
  5. Snij de courgette in plakken
  6. Snij de paprika in repen/ringen
  7. Snij de uien en de tomaten in parten,
  8. Schik alles op een bakplaat die met bakpapier is bekleed en voeg de olijven toe
    (leg ook de kipstukjes ertussen)
  9. Besprenkel het geheel met olijfolie, en voeg peper en zout naar smaak toe
  10. Schuif de bakplaat in de oven voor 30 minuten.
  11. Haal de plaat uit de oven en verbrokkel de kaas erover en strooi de muntblaadjes erover.

Tip

Tip: Je kunt een deel van de bakplaat reserveren voor iemand die bijv. niet van olijven of paprika houdt, zodat iedereen kan genieten van zijn of haar keuze

Probeer deze recepten ook: