Broccoli – bonenschotel

Ingrediënten:
– 1 broccoli
– 1 (rode) paprika
– 1 courgette
– 1 (rode) ui
– 1 blik kidneybonen (400 gram, 240 gram uitgelekt gewicht) of andere bonen naar keuze
– 1 mozzarella bol (125 gram)
– 2 theelepels Italiaanse kruiden
– 2 theelepels paprikapoeder
– Scheutje (rijst-)olie
– Peper en zout naar eigen smaak

Hoofdgerecht ca. 45 minuten bereidingstijd – 3-4 personen

Bereiding:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden

  1. Snijd de broccoli in roosjes
    3. Was de broccoliroosjes en kook ze in ±5 minuten beetgaar
    4. Pel ondertussen de ui en snijd in halve ringen
    5. Was de courgette en paprika en snijd in grove stukken
    6. Laat de kidneybonen uitlekken en spoel ze af
    7. Snijd de mozzarella in stukjes
  2. Vet de ovenschaal in met een scheutje (rijst-)olie
    9. Giet de broccoliroosjes af
  3. Doe alle groenten en de kidneybonen in de ovenschaal
    11. Voeg de kruiden, peper en zout toe en verdeel gelijkmatig over de groenten en bonen heen
    12. Verdeel de mozzarella over de ovenschaal
    13. Zet de ovenschaal gedurende 30 minuten in de ovenEet smakelijk!