december 30, 2020

Kerstpakketten  voor voedselbank klanten

Kerstpakketten voor voedselbanken Westland en Maassluis

 Redactie   23-12-2020
Foto: Thierry SchutDe medewerkers van de Rabobank helpen bij het inpakken en uitdelen van de pakketten.

Gebruikers van de voedselbanken in Westland en Maassluis krijgen naast het gebruikelijke wekelijkse pakket dit jaar ook een speciaal kerstpakket. Dit pakket met mooie en gezonde producten en lekkere extraatjes wordt hen aangeboden door 30 medewerkers van Rabobank Westland. De medewerkers van de bank willen hiermee de gezinnen die afhankelijk zijn van de voedselbank een hart onder de riem steken en een boost geven aan het kerstgevoel.

Medewerkers van Rabobank Westland hebben de beschikking over een persoonlijk budget dat besteed kan worden aan maatschappelijke initiatieven die zij een warm hart toedragen. “Zo is het budget in het afgelopen jaar onder andere ingezet voor activiteiten voor (eenzame) ouderen, het realiseren van een koffiehoek bij BoereGoed, Support your locals en een complimentenboekje voor medewerkers van de kinderopvang”, vertelt directievoorzitter Gerard van Hoeven. “Mooi dat onze medewerkers op deze wijze extra invulling kunnen geven aan hun maatschappelijke betrokkenheid.”

Leo de Wilde en Ron Sellmeijer, beiden al vele jaren werkzaam bij de bank, kwamen met het idee om een actie voor de twee voedselbanken op te zetten en kregen een groot aantal medewerkers enthousiast om mee te doen. “Dat onze collega’s maatschappelijk betrokken zijn, was ons bekend maar we werden toch verrast door de vele enthousiaste reacties”, zo vertellen Leo en Ron. “Door het budget van al die collega’s bij elkaar te leggen, konden we echt een mooi kerstpakket samenstellen voor de 400 gezinnen die in Westland en Maassluis wekelijks een voedselpakket ophalen. Onze collega’s zetten overigens niet alleen hun budget in maar steken ook de handen uit de mouwen bij het inpakken en uitdelen van de pakketten. Echt geweldig!”

Voor het maken van de kistjes voor de kerstpakketten schakelden Leo en Ron de hulp in van BoereGoed en de producten namen zij zoveel mogelijk af bij lokale ondernemers. “Op die manier snijdt het mes ook nog eens aan twee kanten”, vervolgen Leo en Ron hun verhaal. “Wij vinden het mooi om deze actie namens Rabobank te kunnen doen en willen iedereen vragen om juist in deze periode naar een ander om te kijken. Er zijn veel mensen die het moeilijk hebben of eenzaam zijn. Fijne kerstdagen!”