Ingrediënten:

    • 400 g kasbloemkool, in kleine roosjes
    • 1 venkelknol, harde kern verwijderd, in reepjes
    • Een flinke handvol verse spinazie, grof gehakt
    • 2 eetlepels mosterd
    • 200 à 250 g witvis
    • olijfolie
    • gedroogde dille
    • Peper en zout
    • bloem

    Bereiding
    Hoofdgerecht – 2 personen

    1. Verhit een scheutje olijfolie in een wok en bak de bloemkoolroosjes 10 à 15 minuten, tot ze goudbruin zijn. Roer af en toe en kruid met peper en zout.

      2. Voeg de venkel toe, en een scheutje water, laat 5 minuten stoven. Voeg na 5 minuten de mosterd en gedroogde dille toe en meng goed, voeg eventueel nog een scheutje water toe.

      3. Breng de vis op smaak met peper en zout of viskruiden, bestrooi met wat bloem, voor een krokant korstje.

      4. Verhit wat olijfolie in een pan en bak de vis enkele minuten aan elke kant, tot hij gaar is en een korstje heeft.

      5. Schep tot slot de spinazie door de groenten en laat nog even stoven, tot de blaadjes geslonken zijn.

      6. Serveer de groenten met de gebakken vis.

    Eet smakelijk

    Dit is een recept van Joke van de Berg

    Probeer deze recepten ook: