Ingrediënten:
Bereiding
Hoofdgerecht – 2-4 personen
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Klop crème fraîche, mascarpone, knoflook, citroenzest, peper en zout tot een glad mengsel.
- Bedek een ovenplaat met bakpapier of vet deze licht in.
- Leg de bladerdeegplakjes op de plaat en druk de randen iets overlappend aan tot één geheel. Prik met een vork een paar keer per plakje in.
- Smeer de buitenste rand van ongeveer 1 cm in met de eierdooier.
- Verdeel de romige spread over het bladerdeeg en strooi er dun wat geraspte kaas over. Niet te veel, anders blijft het deeg te nat.
- Verdeel de courgette dakpansgewijs over de vulling, laat de randen vrij.
- Meng voor de dressing het citroensap, honing en chili, en klop de olijfolie er rustig doorheen tot een dressing. Druppel dit over de courgette.
- Strooi de tijm en eventueel nog wat knoflook over het geheel.
- Bak ca. 25 minuten in het midden van de oven. Wordt de bovenkant te donker maar is de bodem nog niet gaar? Verlaag dan de temperatuur naar 160 °C en bak nog 10 minuten door.
Lekker met een frisse salade van sla en plakjes radijs. Ook leuk in kleine stukken bij de borrel!
Alternatief – minder vet en extra hartig:
Vervang de crème fraîche en mascarpone door 100 g zuivelspread light en gebruik alleen de mozzarella. Bak 6 ansjovisfilets zachtjes uit in olijfolie tot ze uiteenvallen en roer deze door de spread.
Eet smakelijk
Dit recept is van onze voedingsadviseur Hester van Voedingzonderfratsen