Ingrediënten:
Bereiding:
Overheerlijke soep met volle smaak van gekarameliseerde uien – 6 personen
- Smelt de boter in een grote soeppan met dikke bodem of gietijzeren pan (Creuset bijvoorbeeld) op laag tot middelhoog vuur. Voeg de uien toe en bak ze langzaam gedurende veertig minuten, tot ze goudbruin en gekaramelliseerd zijn. Roer regelmatig door.
- Blus de pan af met de sherry, schraap de aangezette stukjes van de bodem los en laat twee minuten pruttelen.
- Voeg de laurierbladen, gedroogde tijm, balsamico-azijn en groentebouillon toe. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat de soep dertig minuten zachtjes doorkoken.
- Meng de arrowroot of maizena met een beetje koud water tot een papje en voeg dit toe aan de soep om deze licht te binden. Breng op smaak met vers gemalen peper.
- Terwijl de soep kookt, rooster je de sneetjes stokbrood kort in de oven tot ze krokant zijn.
- Schep de hete soep in ovenbestendige kommetjes. Leg een sneetje brood op elke kom soep en bestrooi royaal met Gruyère kaas.
- Zet de kommetjes vijf minuten onder de grill, tot de kaas bubbelt en goudbruin is.
- Serveer direct en geniet van je heerlijke uiensoep!
Dit recept is samengesteld door Floor, dochter van Hester van der Leeden, Voedingszonderfratsen.nl.