Bij BoereGoed werken we zoveel mogelijk met lokale leveranciers, Enjoy Granola uit Maasdijk is zo’n leverancier waar we maar wát trots op zijn.

Bij BoereGoed verkopen we een ruim assortiment van granola’s, crackers en verschillende koekjes van Enjoy Granola, Deze producten kun je zowel in de farmshop aan de Opstalweg als in de webshop bestellen.

Enjoy Granola is in 2019 begonnen als afstudeerproject van Mèlanie de Wilde, zelf schrijft ze hierover:

‘Ontbijten is echt mijn momentje van de dag, heerlijk. Tenminste, totdat ik de pakken ontbijtgranen uit de supermarkt omdraaide. Ik schrok ervan, ontbijtgranen vol met onnatuurlijke ingrediënten en vol met toegevoegde suikers. Dit zette mij aan het denken. Samen met mijn vriend Tim ben ik toen gaan testen met het bakken van onze eigen granola. Gewoon thuis in onze oven, 1 bakplaatje per keer. Tim had direct goede ideeën qua ingrediënten en de manier van bakken, wat een luxe, een bakker als vriend. Al snel stroomde de granola bestellingen binnen en ontvingen wij aanvragen van verschillende bedrijven. Het voelde zo waanzinnig gaaf en onwerkelijk tegelijkertijd.

Daarna ging het allemaal in sneltreinvaart. Van het bakplaatje thuis naar een kleine bakkerij in de zomer van 2020. Dat was HET moment, we startte officieel met “Enjoy Granola”: een bedrijf met producten om gezond van te genieten. Time flies when you’re having fun. Inmiddels zijn we 2 jaar verder en is de bouw van onze droombakkerij gestart! Ons belangrijkste doel? Nog meer mensen laten genieten van het prachtige assortiment aan heerlijke en gezonde producten.

Elke ochtend worden verschillende platen granola de ovens in geschoven. De granola is klaar zodra het een prachtige goudbruine kleur heeft en de noten knisperen van de warmte. Naast meer dan 10 verschillende smaken granola bakken wij ook verschillende gezonde granola koeken, granola crackers en sportrepen. Het mooie van onze ambachtelijke manier van bakken is dat de producten van Enjoy smaakvol en knapperig zijn zonder dat we veel suikers en onnatuurlijke ingrediënten hoeven te gebruiken. Win-win al zeggen wij het zelf.