We vinden het leuk om jullie af en toe  in deze BuurtBrief mee te nemen in positieve ontwikkelingen in de wereld: In een wereld die steeds warmer wordt, komt Dutch Climate Systems met een baanbrekende oplossing: de ICECUBE airconditioner. Dit innovatieve apparaat, ontwikkeld door Ton Letwory en Arthur van der Lee na vijftien jaar van ontwikkeling en perfectionering, staat op het punt om wereldwijd een verschil te maken. En het mooie is: iedereen kan bijdragen aan deze verandering.

De ICECUBE is niet zomaar een airconditioner. Het is een doorbraak in duurzame koeltechnologie, die gebruikmaakt van dauwpuntkoeling. Dit maakt de ICECUBE niet alleen vrij van schadelijke broeikasgassen, maar ook 80% energiezuiniger dan traditionele airco’s. Bovendien is het apparaat gemaakt van gerecycled kunststof, waardoor het een groene keuze is voor zowel koelen als ventileren.

Met wereldwijd meer dan 1,7 miljard geïnstalleerde airco’s, die een aanzienlijke bijdrage leveren aan de opwarming van de aarde, komt de ICECUBE op een kritiek moment. De verwachting is dat het aantal airco’s in de komende dertig jaar zal stijgen tot meer dan vijf miljard, waardoor de noodzaak voor een duurzaam alternatief urgenter is dan ooit. Volgens onderzoek van de EPA in 2021 kan het vervangen van traditionele airco’s door duurzame alternatieven zoals de ICECUBE wereldwijd een halve graad opwarming van de aarde voorkomen.

Dutch Climate Systems heeft een missie: de airco-industrie versneld laten overstappen naar duurzame alternatieven. Om dit te realiseren, hebben ze een crowdfunding campagne gelanceerd. Iedereen kan bijdragen, met elke bijdrage wordt 5% rente geboden. Dit is niet alleen een investering in een veelbelovend product, maar ook in de toekomst van onze planeet.

Bij BoereGoed zijn we enorm onder de indruk van de toewijding en innovatie van Ton en Arthur. Hun werk belooft niet alleen een koelere toekomst voor ons allemaal, maar ook een gezondere planeet. We moedigen onze lezers dan ook van harte aan om dit initiatief te ondersteunen. Laten we samenwerken aan een koelere, duurzamere wereld.

Voor meer informatie over de ICECUBE, de visie achter Dutch Climate Systems, of om bij te dragen aan de crowdfunding, bezoek hun website of luister naar de podcast door Harm Edens. Laten we dit samen mogelijk maken voor Moeder Aarde!