Ontdekkingswandelpad bij BoereGoed: “Avontuur tussen wol en groen”

Ons project ”het belevingspad” rondom de Buurtkas, begint steeds meer vorm te krijgen. Stel je voor: een schilderachtig paadje dat zich een weg baant tussen de schapen, geitjes, kippen, en alpaca’s door. Maar dat is nog niet alles! We denken eraan om het pad extra interessant te maken met een zoektocht naar kabouters of het ontdekken van Westlandse groenten. Een echte ontdekkingstocht voor iedereen (en kinderen onder de 6 jaar onder begeleiding). Om onze dieren vriendjes rustig en veilig te houden, wordt het pad verboden voor honden.

Dit pad wordt niet zomaar een wandelroute; het wordt een educatieve reis. We willen bezoekers laten zien hoe we de wol van de alpaca’s gebruiken en uitleggen dat onze schapen helpen bij het verwerken van ‘groenafval’ van BoereGoed. Het is een prachtige manier om de cirkel van duurzaamheid te laten zien en te ervaren.

Nu komen we bij een belangrijk punt: we zoeken hulp! Heeft iemand van jullie contacten bij de gemeente Westland? We zijn op zoek naar oude boomstammen die gerooid moeten worden. Deze kunnen we gebruiken langs de zijkanten van het pad of als houtsnippers op het pad zelf. Ook zijn we op zoek naar enthousiastelingen die willen helpen in een kerngroepje en bij de uitvoering van dit prachtige project.

We overwegen om deze klus aan te melden bij Vitis Welzijn voor 15 en 16 maart. Zo kunnen we er samen een succesvol en onvergetelijk project van maken. Wie steekt er met ons de handen uit de mouwen?

Dit belevingspad belooft een unieke toevoeging te worden aan onze Buurtkas, waar jong en oud de wonderen van de natuur en het boerenleven kunnen ervaren. Laten we samen dit pad van ontdekking en duurzaamheid bewandelen.

Wil je deel uitmaken van dit avontuur of heb je de gouden tip voor ons? Neem dan contact op via info@boeregoed.nl. Samen maken we het onmogelijke mogelijk!