Ingrediënten:

  • 400 gram broccoli

  • halve spitskool

  • aardappelen

  • restje pompoen/zoete aardappel/wortel voor een gezellige kleur

  • roomkaas met tuinkruiden

  • 1 ui

  • zongedroogde tomaatjes in smalle reepjes gesneden

  • bouillonblokje

  • zonnebloempitten

  • olijfolie

  • witte kaas

Bereiding:

Hoofdgerecht-30 minuten-4 personen

  1. Snipper de uit fijn (om de jus mee te maken).
  2. Schil de aardappelen en evt. de zoete aardappel/pompoen/wortel.
  3. Kook de aardappelen etc. 20 minuten.
  4. Snij de broccoli in kleine roosjes, en de steel in blokjes.
  5. Breng de broccoli stelen aan de kook en doe de roosjes er iets later bij, zodat ze beetgaar worden.
  6. Snij de spitskool in smalle reepjes en een keer overdwars indien nodig.
  7. Wok de spitskool in een beetje olijfolie een koekenpan en laat het met het deksel op de pan verder gaar worden.
  8. Bak de gesnipperde ui in een koekenpan en voeg de tomatenreepjes toe.
  9. Voeg een klein beetje bouillon en een scheut ketjap toe, zodat een pittige jus ontstaat. Laat het rustig doorwarmen en voeg eventueel een beetje ketjap en een beetje water toe.
  10. Maak puree van de aardappels/zoete aardappel/pompoen en de broccolisteeltjes. Gebruik de staafmixer en voeg een flinke eetlepel roomkaas met tuinkruiden toe.
  11. Schep de spitskool door de puree en schep het op de borden.
  12. Leg de broccoli roosjes erop en schep op elk bord een beetje jus.
  13. Maak het af met de witte kaas, en strooi tot slot wat zonnebloempitten.

Weetje:

  • Broccoli en spitskool zijn twee koolsoorten die ook rauw gegeten kunnen worden. Kook en wok dus niet te lang, zodat er geen voedingsstoffen verloren gaan. En rauwe restjes kunnen goed in een salade.

Probeer deze recepten ook: