Ingrediënten:

  • 3 el pijnboompitten

    2 el olijfolie

    2 tenen knoflook

    600 gram spinazie

    Paprikapoeder

    Kastanje champignons

    250 gr. ricotta

    125 gr. mascarpone

    125 gr. geraspte mozzerella

    2 eierdooiers

    100 gr. geraspte Parmezaanse kaas

    Pompoenlasagna, plakken van een gekookte pompoen

    Zout en peter

Bereiding:

  1. Rooster de pijnboompitten in pan en leg ze apart
  2. Zet het vuur ook en verhit de olijfolie. Fruit de helft van de knoflook en voeg 2 handenvol spinazie toe. Voeg telkens nieuwe spinazie toe tot alles gaar en geslonken is. Schep alles in een vergiet en laat uitlekken.
  3. Bak nu de champignons in de pan met een beetje olie tot ze gaar en bruin zijn. Bak de laatste 2 minuten het teentje knoflook mee.
  4. Meng in een kom de ricotta, mascarpone, eierdooiers en iets meer dan de helft van de P.kaas. Maak het mengsel op smaak met zout peper en nootmuskaat.
  5. Meng een derde van het ricottamengsel door de spinazie.
  6. Leg in een ovenschaal een laag pompoenlasagne, dan een kwart van de spinazie, strooi een kwart van de pijnboompitten, een kwart van de geraspte mozzerella en dan een kwart van de champignons. Leg daarop weer een laag pompoenlasagne en ga zo door.
  7. Eindig met een laag pompoen. Spreid daarover de rest van de ricotta uit. Bestrooi met de rest van de Ph.kaas.
  8. Schuif de lasagne in de oven en bak hem in ca. 30-40 min. Gaar.

Dit recept is van Janneke Vreugdenhil uit haar kookboek: de Koolhydraatarme bijbel ism Hester van Voeding zonder fratsen.

Probeer deze recepten ook: