Ingrediënten:

  • 1 kwart (Hokkaido) pompoen (ca 250 gram)

  • 100 gram amandelmeel

  • 1 ei

  • 2 tl honing

  • 1 tl bakpoeder

  • pompoenpitten

  • pecannoten

Bereiding:

  1. Was de pompoen en snij in stukjes
  2. Kook de pompoen in 15/20 minuten gaar
  3. Voor de muffins wil je een fijne puree, dus verwijder de schil, die na het koken al zacht geworden is.
  4. Verwarm de oven voor op 180°
  5. Pureer de pompoenblokjes met een staafmixer.
  6. Meng de amandelmeel, de honing en het ei met de puree, evt. een snufje zout
  7. Voeg als laatste de bakpoeder toe
  8. Verdeel het beslag over het muffinblik, gebruik papieren muffinvormpjes, gemakkelijk bij het serveren.
  9. Garneer elke muffin met een pecannoot en wat pompoenpitten.
  10. Bak de muffins in ca. 20 minuten gaar.

Eet smakelijk!

Tip

Deze herfstige muffin is een gezond tussendoortje, maar is ook heel geschikt als ontbijtvariatie. Het overgebleven deel van de pompoen kan dienen als basis voor soep, of als puree opgediend worden. Het is dan niet nodig om de schil te verwijderen voor het pureren. Ook lekker met Yacon.

Weetje:

De oranje pompoenen bevatten veel vitamine A, C en E, en veel vezels. De zaden bevatten veel zink, goed voor de prostaat.

Dit recept is samengesteld door onze natuurvoedingsadviseur, Joke van de Berg

Probeer deze recepten ook: