Ingrediënten:

    • Paprika rood/geel/oranje naar keuze
    • Blikje zalm
    • Blikje mais
    • Mayonaise
    • Yoghurt
    • Ketchup
    • Peper/zout
    • Bosuitje/bieslook/peterselie

Bereiding:

Lunchgerecht – 5 minuten

  1. Neem voor dit snelle recept gelijke hoeveelheden zalm/paprika en een klein blikje mais.
  2. Snij de paprika in kleine stukjes.
  3. Laat de zalm uit het blikje uitlekken, en doe het in een ruime schaal, verbrokkel de zalm.
  4. Doe het blikje mais erbij en voeg de paprikastukjes toe.
  5. Maak een sausje van gelijke delen yoghurt en mayonaise en een scheutje ketchup.
  6. Schep de saus door de salade en voeg naar smaak peter en zout toe.
  7. Garneer met ringetjes bosui, bieslook of peterselie, net wat je in huis hebt.
  8. Serveer de salade met brood of crackers.

Eet smakelijk!

Weetje

  • Paprika’s bevatten veel vitamine C, die bij verhitting voor een deel verloren gaat. Dus rauw in een salade is prima, maar let op bij groene (= niet rijpe) paprika’s, sommige mensen reageren daarop.

Tip

  • Dit snelle recept komt uit een studentenkookboek: wat blikjes heb je vast in huis, en vette vis is gezond.
  • De salade kan ook de volgende dag gegeten worden: eigenlijk is het na een dag nog lekkerder, als de smaken goed doorgetrokken zijn.

Dit recept is samengesteld door onze natuurvoedingsadviseur, Joke van den Berg

Probeer deze recepten ook: