Ingrediënten:
Bereiding:
Lunchgerecht – 5 minuten
- Neem voor dit snelle recept gelijke hoeveelheden zalm/paprika en een klein blikje mais.
- Snij de paprika in kleine stukjes.
- Laat de zalm uit het blikje uitlekken, en doe het in een ruime schaal, verbrokkel de zalm.
- Doe het blikje mais erbij en voeg de paprikastukjes toe.
- Maak een sausje van gelijke delen yoghurt en mayonaise en een scheutje ketchup.
- Schep de saus door de salade en voeg naar smaak peter en zout toe.
- Garneer met ringetjes bosui, bieslook of peterselie, net wat je in huis hebt.
- Serveer de salade met brood of crackers.
Eet smakelijk!
Weetje
- Paprika’s bevatten veel vitamine C, die bij verhitting voor een deel verloren gaat. Dus rauw in een salade is prima, maar let op bij groene (= niet rijpe) paprika’s, sommige mensen reageren daarop.
Tip
- Dit snelle recept komt uit een studentenkookboek: wat blikjes heb je vast in huis, en vette vis is gezond.
- De salade kan ook de volgende dag gegeten worden: eigenlijk is het na een dag nog lekkerder, als de smaken goed doorgetrokken zijn.
Dit recept is samengesteld door onze natuurvoedingsadviseur, Joke van den Berg