Ingrediënten:

  • 500 gram zoete aardappel

  • 750 ml water

  • 2 groentebouillonblokjes

  • 250 gram champignons

  • 1 prei

  • 1 rode ui

  • 100 gr kookroom

  • (platte) peterselie

  • olijfolie

  • knoflook/paprikapoeder/kerriepoeder naar keuze

  • oud brood

Bereiding:

  1. Schil de zoete aardappel en snij in dobbelsteentjes.
  2. Kook de dobbelsteentjes in 750 ml water met de bouillonblokjes in 15 minuten zacht en gaar.
  3. Snij intussen de prei en de rode ui in fijne reepjes, en de champignons in plakjes.
  4. Pureer de zoete aardappel met de staafmixer.
  5. Voeg dan prei/ui/champignonmengsel toe en kook nog 10 minuten.
  6. Snij het brood in dobbelsteentjes en strooi er naar smaak kruiden overheen.
  7. Doe wat olijfolie in de koekenpan en bak de dobbelsteentjes brood en evt. een gesnipperd teentje knoflook op hoog vuur knapperig.
  8. Voeg de kookroom en de peterselie toe aan de soep, nog even roeren.
  9. Serveer de soep met de croutons.

Eet smakelijk!

Dit recept is samengesteld door onze natuurvoedingsadviseur Joke.

Tip

  • Een maaltijdsoep is altijd goed om restjes mee te verwerken: Voeg bijvoorbeeld wat winterpeen of andere groenten of een restje groente-mix toe. Let even op wat je wilt meepureren met de zoete aardappel, of juist heel wilt laten voor de “bite”.
  • Serveer de soep met broodjes/stokbrood of met oud brood, zelfs harde kapjes worden lekker knapperig als ze even in de koekenpan gebakken worden.

Probeer deze recepten ook: