Ingrediënten:

  • Een verse hartige taartbodem of 6 pakjes hartige taartdeeg uit de diepvries

  • 500 gram broccoli 250 gram (kastanje-)champignons

  • 125 gram (vega) spekblokjes

  • 200 gr crème fraîche

  • 3 eieren

  • 100 gram Parmezaan

  • Eventueel 50 gram blauwschimmelkaas

  • zout en peper

  • boter en olijfolie

Bereiding:

Hoofdgerecht – 15 minuten en 40 minuten oventijd – 4 personen

  1. Verwarm de oven voor op 200°
  2. Verdeel de broccoli in roosjes, de steel in dobbelsteentjes en kook het in 5 tot 10 minuten beetgaar en laat het goed uitlekken.
  3. Snij de champignons in vieren, grote stukken iets kleiner
  4. Bak de champignons met de spekjes 5 minuten in wat olijfolie op hoog vuur, neem een royale pan, zodat het vocht goed weg kan. Zo blijven de champignons lekker stevig. Voeg naar smaak zout, peper en wat tijm toe.
  5. Klop de eieren met de crème fraîche los en voeg de helft van de Parmezaan toe.
  6. Vet de springvorm in met boter en bekleed hem met de rol taartdeeg of de plakjes uit de diepvries (gebruik een kwastje met wat water om de plakjes aan elkaar te “lijmen”)
  7. Verdeel de broccoli over de bodem
  8. Doe het champignon-met-spekjes mengsel eroverheen
  9. Giet dan het eimengsel gelijkmatig over de taart
  10. Strooi de rest van de kaas (en naar keuze kleine stukjes blauwschimmelkaas) over de taart
  11. Bak de taart 40 minuten in de oven
  12. Serveer met een groene salade

Eet smakelijk!

Probeer deze recepten ook: