Ingrediënten:

  • 1 sjalot

  • 1 teen knoflook

  • 2 preien

  • 250 gr champignons

  • 300 gr peulvruchten naar keuze (bijv. kapucijners, kievitsbonen of bruine bonen)

  • (Platte) peterselie

  • Olijfolie

  • Vega balletjes naar keuze

  • Zout en peper, chilipoeder eventueel groentebouillon

  • Piccalilly

Bereiding:

Hoofdgerecht – 1 uur minuten + 1 nacht voorweken – 4 personen

Week de bonen de avond tevoren in ruim water (vergeet niet de bonen eerst goed af te spoelen).

  1. Spoel de bonen voor het koken nogmaals af en kook ze in ruim water op laag vuur, 45 minuten tot een uur. Proef even om te weten of ze lekker zacht zijn.
  2. Snij de champignons in vieren of achten.
    Snipper de sjalot en de knoflook
  3. Snij de prei eerst in de lengte doormidden en spoel eventueel zand uit de prei. Snij de preien daarna in halve ringen.
  4. Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan en bak de champignons op hoog vuur aan. Voeg een beetje zout, de sjalot en knoflook toe en bak nog even door.
  5. Fruit de prei aan in een andere koekenpan.
  6. Voeg de vega balletjes toe en laat even goed doorwarmen.
  7. Schep met een schuimspaan de gare bonen bij de prei en voeg het champignonmengsel toe. Proef nu en kijk of je nog zout, peper, chilivlokken of groentebouillon wilt toevoegen.
  8. Strooi de fijngesneden (platte) peterselie over het gerecht en serveer het met piccalilly.

Eet smakelijk!

Dit recept is samengesteld door Joke, onze natuurvoedingsadviseur.

Weetjes

Weetjes:
Reken met gedroogde peulvruchten op 75/100 gram pp, met peulvruchten uit blik is dat ca. 200 gr pp.

Variatie:
Voeg een klein bekertje crème fraîche of sojaroom toe voor een romige variant.

Probeer deze recepten ook: