Ingrediënten:

    • 2 courgettes
    • 1 teentje knoflook
    • 1 ui
    • Tomato blend
    • Handje geraspte kaas
    • Pijnboompitjes
    • Pesto
    • Olijfolie
    • Italiaanse kruiden (oregano/tijm/basilicum)
    • Zout/peper

Bereiding:

Courgette pasta met tomatensaus

Hoofdgerecht – 20 minuten – 2 personen

  1. Maak zelf tomatensaus met verse tomaten, ui en Italiaanse kruiden. Of misschien heb je een groot portie gemaakt en heb je dat in kleinere porties verdeeld. Of je kiest voor kant en klaar saus naar smaak, zoals de Tomato Blend die ook bij BoereGoed verkrijgbaar is.
  2. Snij de courgettes in reepjes, met de hand (met een dunschiller plakken maken en dan met een koksmes reepjes maken) of met een spiraalsnijder.
  3. Snipper ui en knoflook in een grote koekenpan en bak dit aan met wat olijfolie.
  4. Voeg de courgetteslierten toe en bak alles
  5. Maak het op smaak met peper en zout, en voeg op het laatst een lepel pesto toe.
  6. Verwarm intussen de tomatensaus en rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan.
  7. Serveer de courgettepasta met de tomatensaus, strooi er wat pijnboompitjes over en geef er wat geraspte kaas en extra pesto bij.

Tip

Tip: Dit gerecht past goed in een caloriearm dieet, waarbij brood/pasta/aardappelen/rijst beperkt wordt.

Weetje: Courgettes zijn arm aan calorieën maar rijk aan vezels, dus een win-win situatie!

Dit recept is samengesteld door onze natuurvoedingsadviseur, Joke ter Schuur.

Probeer deze kruiden ook: