Ingrediƫnten:

  • 12 mini tortilla’s

  • 1 bloemkool

  • 3 eetlepels olijfolie

  • 1/2 theelepel cayennepeper

  • 1 theelepel paprikapoeder

  • 1 theelepel komijnpoeder

  • Voor de salade:

  • 1/2 rode peper

  • 1 rode ui

  • 380 gram tros- of cocktailtomaten

  • 15 gram verse koriander

  • 1 limoen

  • 2 eetrijpe avocado’s

  • Zout en peper

Bereiding:

Hoofdgerecht – 30 minuten bereidingstijd – voor 4 personen

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Was de bloemkool en snij deze in roosjes
  3. Meng de bloemkoolroosjes met de olijfolie, paprikapoeder, komijnpoeder en de cayennepeper in een kom.
  4. Leg dit op bakpapier op een bakplaat
  5. Bak de roosjes in ongeveer 20-25 minuten gaar
  6. Verwijder de pitjes van de rode peper en snijd de peper fijn
  7. Snipper de ui
  8. Snij de koriander fijn
  9. Snijd de avocado’s in kleine blokjes
  10. Snijd de tomaten in kleine blokjes
  11. Pers de limoen uit
  12. Meng dit allemaal door elkaar in een kom en breng op smaak met peper en zout
  13. Haal de bloemkoolroosjes uit de oven en breng op smaak met peper en zout
  14. Verwarm de tortilla’s via de aanwijzingen op de verpakking (zelf warm ik ze altijd kot op in een pannetje)
  15. Bedek een wrap met de salsa en bloemkoolroosjes

Eet smakelijk!

Dit recept werd samengesteld door Roos

Probeer deze kruiden ook: