Ingrediënten:

  • Ingrediënten:

    · 2 grote courgettes (of 4 kleintjes)

    · 250 gram gehakt

    · 1 of 2 uien

    · 1 prei

    · Half doosje (kastanje-)champignons

    · Een halve paprika naar keuze

    · 1 teentje knoflook

    · 4 tomaten

    · 200 gr Geraspte kaas

    · Olijfolie

    · Italiaanse kruiden (oregano/tijm/basilicum)

    · Zout/peper

Bereiding:

Hoofdgerecht/Lunchgerecht – 60 minuten – 4 personen

1. Snij de courgettes doormidden, en hol ze uit door met een lepel de zaadlijsten eruit te schrapen. (zorg dat je tussen 0,5 en 1 cm tot de schil overhoudt)

2. Verwarm de oven voor op 200°.

3. Snipper de ui en de knoflook, snij de prei in ringen en de champignons in plakjes.

4. Rul het gehakt in de koekenpan en kruid het met de Italiaanse kruiden en peper en zout.

5. Voeg ui, knoflook en paprika toe tot het iets verkleurt.

6. Voeg tenslotte de prei en champignons toe en bak alles gaar.

7. Leg de courgettes in een ingevette ovenschaal.

8. Vul de courgettes met het gehaktmengsel, druk het met een vork stevig aan

9. Nu plakjes tomaat over de vulling leggen en hierover de geraspte kaas strooien

10. De ovenschotel kan ca. 25 minuten in de oven, afhankelijke van de grootte van de courgettes.

11. Prik even met een vork in de courgettes om te controleren of ze gaar zijn, laat het gerecht anders iets langer in de oven staan.

12. In de oventijd kun je een salade, stokbrood en/of gebakken aardappeltjes klaarmaken.

Tip: Grote courgettes (zoals de mijne uit eigen moestuin) zijn wellicht een beetje doorgeschoten en bevatten veel zaden. Door ze uit te hollen en te vullen los je dit probleem gemakkelijk op .

Weetje: Courgettes zijn arm aan calorieën maar rijk aan vezels, dus een win-win situatie!

Probeer deze kruiden ook: