Ingrediënten:

    • 150 gram pasta naar keuze
    • 2 knoflook tenen (fijngehakt)
    • 1 rode peper (kleingesneden)
    • 1 hand vol duizendbladbladeren
    • 4 ansjovisfilets (geheim Italiaans ingrediënt)
    • 2 el extra vierge olijfolie
    • 2 el koolzaadolie
    • Scheut droge witte wijn
    • Zout
    • Parmezaanse kaas

Bereiding:

  • Rits de duizendbladblaadjes van de stengel en hak dit fijn.
  • Breng een pan water met zout aan de kook, voeg de pasta toe en kook dit al dente.
  • Terwijl de pasta kookt verwarm je de beide olies samen in een pan. Voeg de ansjovis toe en laat deze op een niet te hoge temperatuur uiteenvallen.
  • Voeg de knoflook en peper toe en laat rustig garen. De look mag lichtjes kleuren.
  • Haal de pan even van het vuur om hem iets af te laten koelen en voeg de wijn toe.
  • Als de pasta klaar is, afgieten en toevoegen aan het mengsel.
  • Schut de pan zodat de pasta goed in de look en olie gemengd zijn. Zet dit even op een laag vuur zodat de wijnaroma vervliegt.
  • Om het gerecht af te maken voeg je het duizendblad toe en hussel je het even om .
  • Voeg eventueel nog een scheut olie toe en garneer met wat Parmezaanse kaas.
  • Serveer de pasta met een frisse groene salade.

Probeer deze kruiden ook: