Ingrediënten:

  • 2 bosjes raapstelen

  • 1 ui (of 2 bosuitjes)

  • 1 teentje knoflook

  • 1 verse taart/quiche-bodem (of 6 velletjes diepvries)

  • 3 eieren

  • 200 ml slagroom

  • zout en peper

  • 2 el geraspte Italiaanse kaas

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200°
  2. Rol het deeg uit en leg het in een hartige taartvorm (een springvorm kan ook) en strooi de beschuit/paneermeel op de bodem.
  3. Pers het teentje knoflook uit.
  4. Kluts de 3 eieren met de slagroom en voeg de knoflook toe, en wat peper en zout naar smaak.
  5. Was de raapstelen en snij ze grof
  6. Kook de raapstelen in een pan met stoommandje heel kort (een paar minuten) en laat goed uitlekken
  7. Snipper de ui
  8. Verdeel de ui gelijkmatig over de boden en doe hetzelfde met de raapstelen
  9. Giet het eimengsel er overheen
  10. Strooi de geraspte kaas eroverheen
  11. Bak de taart 30 minuten in de oven

Eet smakelijk!

Dit recept is samengesteld door Joke van den Berg, onze natuurvoedingsadviseur.

Tip

Tip: lekker te combineren met een stukje gebakken vis.

Weetje: Raapstelen bevatten veel vitamine K en calcium, goed voor het skelet. Deze groente kan niet lang bewaard worden, liefst eten binnen 2 dagen.
Sommige bouwstoffen worden snel minder bij verhitting, dus eet raapsteeltjes ook eens rauw, verwerkt in een stamppot of salade.

Probeer deze kruiden ook: