Ingrediënten:

  • 300 gr spinazie

  • 1 ui

  • 2 tomaten (of een handje cherrytomaten)

  • 1 el Italiaanse kruiden (oregano/basilicum/tijm)

  • 2 eieren

  • een scheut kookroom

  • 75 gr fetakaas

  • Olijfolie

  • Zout/peper

Bereiding:

  1. Was de spinazie en maak het zo droog mogelijk
  2. Snipper de ui
  3. Snij de tomaten klein en voeg de kruiden toe en zout/peper naar smaak.
  4. Kluts de eieren met de kookroom, brokkel de fetakaas en roer er doorheen.
  5. Verwarm de oven voor op 200°
  6. Verhit een scheut olijfolie in de pan en bak de ui aan in een grote koekenpan.
  7. Voeg de spinazie in delen toe en wok tot het geslonken en redelijk droog is.
  8. Schep het tomatenmengsel door de spinazie en bak nog een paar minuten
  9. Schep het spinaziemengsel in een ingevette ovenschaal
  10. Giet voorzichtig het eiermengsel er gelijkmatig overheen.
  11. Zet het ca. 20 minuten in de oven voor een goudbruin korstje.
  12. Bak in die tijd de aardappelen (en champignons) en voeg op het laatst een gesnipperd bosuitje toe.

Eet smakelijk!

Dit recept is samengesteld door Joke van den Berg, Natuurvoedingsadviseur.

Weetje: Kastanjechampignons hebben vrijwel dezelfde voedingswaarde als witte champignons. Maar de kastanjechampignon is iets steviger en smaakvoller en verliest in de pan iets minder vocht. Hij groeit iets langzamer dan de witte champignon, en is dus iets duurder.

Paddenstoelen moeten voor consumptie altijd eerst verhit worden (bakken, stomen, frituren of koken), om de giftige stof agaritine te neutraliseren.

Probeer deze kruiden ook: