Ingrediënten:

  • 400 gram sperziebonen

  • 300 gram aardappelen

  • 1 rode ui

  • 150 gram kipfilet in stukjes

  • 100 ml (soja)kookroom

  • 1 tl masala (kruidenmengsel met kerrie)

  • 1 bouillonblokje (bospaddenstoel)

  • olijfolie

  • zout en peper

  • ananasblokjes naar smaak

Bereiding:

Hoofdgerecht – ca. 20 minuten 2  personen

  1. Schil de aardappelen en snij in dobbelsteentjes
  2. Haal de bonen af en snipper de rode ui.
  3. Bestrooi de dobbelsteentjes met wat paprikapoeder en bak ze licht aan in een scheutje olijfolie.
  4. Doe een deksel op de pan, zodat de aardappels kunnen garen.
  5. Kook/stoom de sperziebonen
  6. Bak de gesnipperde ui aan in een ruime koekenpan met wat olijfolie en voeg de kipfilet (voorzien van zout en peper) toe en bak licht aan.
  7. Roer de masalakruiden door de kookroom en voeg toe aan het ui/kip mengsel.
  8. Proef of de saus op smaak is, voeg eventueel wat extra masalakruiden/peper/zout toe.
  9. Laat het geheel zachtjes pruttelen, misschien een scheutje water toevoegen
  10. (Bind de saus naar keuze met een beetje maizena)
  11. Laat de aardappels de laatste 5 minuten bakken zonder deksel, zodat de dobbelsteentjes een beetje krokant worden
  12. Doe een klontje boter en wat nootmuskaat in de sperziebonen en hutsel even.
  13. Klaar om de pannen op tafel te zetten\de borden op te scheppen.
  14. Garneer met partjes verse ananas

Eet smakelijk!

Weetje

  • Olijfolie bakt niet erg bruin, maar dat is wel gezonder. Door wat paprikapoeder toe te voegen krijg je toch de gewenste kleur 😊
  • Ananas heeft veel gezonde eigenschappen (goed voor spijsvertering en ontstekingsremmend). Maar kies wel voor vers, niet uit blik.

Dit recept is samengesteld door onze natuurvoedingsadviseur, Joke ter Schuur.

Probeer deze kruiden ook: