Ingrediënten

Ingrediënten:

2 sinaasappels

300 gram heel dungesneden kool (spitskool of witte kool)

1 dl sinaasappelsap (liefst versgeperst)

Bieslook of bosuitjes

2 el sesamzaad

50 gr rozijnen

4 el olijfolie

1 tl kaneel

1 el honing

Zout en peper

400 gr zoete aardappel

1 tl tijm

Een scheutje olijfolie

Instructies

  • Bereiding:
    1. Verwarm de oven voor op 175 °Schil de zoete aardappel en snij in gelijke stukken
    2. Schud ze om met een beetje olijfolie en de tijm en leg ze 3 kwartier in de oven.
    3. Schil de sinaasappels met een scherp mes, zodat al het wit eraf is.
    4. Snij dan dunne plakken
    5. Knip de bieslook of snij het bosuitje in fijne ringen
    6. Hutsel alles voorzichtig door elkaar en schik het op een grote schaal (of direct op de borden
    7. Verhit de olijfolie en strooi de sesamzaadjes en de rozijnen erbij en bak tot de sesamzaadjes bruin beginnen te kleuren.
    8. Strooi de kaneel erbij en zout/peper naar smaak
    9. Schenk het sinaasappelsap erbij en als laatste de honing.
    10. Schenk de warme dressing over de salade.
    11. Serveer de geroosterde zoete aardappel erbij.

Probeer deze kruiden ook: