Ingrediënten:


– 250 gram krieltjes of zoete aardappel
– 250 gram spruitjes
– 1 (rode) paprika
– ½ bospeen (zo’n 7 wortels)
– 1 ui
– 2 teentjes knoflook
– 4 eetlepels (olijf-)olie
– 2 tl Italiaanse kruiden
– 2 tl paprikapoeder
– 5 takjes rozemarijn
– Peper en zout naar eigen smaak

Bijgerecht – ca. 45  minuten bereidingstijd – 3-4 personen

Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden
2. Was de krieltjes en snijd deze in vieren, schillen is niet nodig.
(Als je zoete aardappel  gebruikt in dit recept, was dan de zoete aardappel en snijd deze in blokjes)

  1. Maak de spruitjes schoon en was de spruitjes
    4. Was de paprika en snijd de paprika in (grote) stukken
    5. Snijd de boven- en onderkant van de wortels af en was deze, schillen mag maar is in principe niet nodig
    6. Pel de ui en snijd deze in halve ringen
    7. Pel de knoflook en snijd de teentjes in kleine stukjes
    8. Doe 4 eetlepels (olijf-)olie in een schaal, voeg de stukjes knoflook, de Italiaanse kruiden en de paprikapoeder toe en voeg naar eigen smaak ook peper en zout toe
    9. Voeg de krieltjes (of zoete aardappel blokjes), spruitjes, paprika en ui toe aan deze schaal en roer alle ingrediënten goed door elkaar
    10. Leg een bakpapier op de ovenplaat en verdeel hierover de gemarineerde groenten
    11. Verdeel ook de wortels en de takjes rozemarijn over de ovenplaat
    12. Zet de ovenplaat gedurende 25 minuten in de oven

Eet smakelijk!

Probeer deze kruiden ook: